Despre deranjul provocat de Biserică și de Catedrala Mântuirii ….

catedrala

Hristos a înviat!

Aș scrie mai mult, dar am familie și facultate, licență, romane și multe alte activități care nu-mi permit. Dar vreau să trag un semnal de alarmă!

Zi de zi dau cu ochii de articole care ponegresc Biserica. Și sincer, m-am cam săturat. Toți impută Bisericii că nu face spitale și cantine, de parcă această BISERICĂ a venit în slujba poporului cu motto-ul de constructor de astfel de unități. Ce-i Biserica, fraților? Firmă specializată în constuirea spitalelor?

Și da, s-au construit biserici și încă se mai construiesc! Vreo problemă? Tu, cel care tot acuzi Biserica pentru sutele ei de așezăminte, ai încercat să întri în vreuna de crezi că nu mai e nevoie de altele? Slavă Domnului, sunt pline cam toate , atât de pline încât mai avem de unde umple și altele. Nu bate vântul prin ele, fii liniștit!
Atât de multă contra-reclamă Bisericii nu s-a mai făcut parcă niciodată. Punem cap de afiș cinci atei care n-au ce face, iar miile de oameni rugători îi lăsam în umbră, de parcă n-ar exista.

Genul acesta de prigonire mă dezgustă și mă doare, așa cum mă doare și când îmi amintesc cum sfântul Ioan Gură de Aur, un sfânt atât de mare al Bisericii a fost exilat și ponegrit din vina de a fi cu Hristos. Bucuria e că Hristos biruiește și e cu noi de peste 2000 de ani. Sfântul Ambrozie al Mediolanului, hirotonit pentru că era un om al sistemului, a ajuns să-i spună împăratului că nu-l lasă să intre în biserică până nu se pocăiește.

Luați atitudine! Nu lăsați ca Biserica și preoții să fie ponegriți pe nedrept. Poate reușim măcar noi să dam share și postărilor care vorbesc de bine Biserica, pentru că acelea care aruncă cu noroi sunt destule!

Doamne, ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *